Båden

 

Fuga er en Grinde – en 28 fods spidsgattet sejlbåd tegnet af Peter Bruun. Bådtypen er blevet bygget i ca. 580 eksemplarer fra årene 1974-1989. Fuga er bygget i 1977, så hun er en ældre dame.

Båden er relativt bred i forhold til længden og er derfor mere rummelig end de 28′ antyder. Der er dog ingen tvivl, at det bliver lidt trange kår, men det klarer vi nok!

Grinden er en såkaldt sloop (én mast og ét forsejl). Den er masthead rigget og med checkstag og babystag i tillæg til over- og undervanter for yderligere stabilisering af masten. Sejlarealet er relativt lille i forhold til bådens størrelse (underrigget) formentlig for at passe ind i de gældende kapsejladsmåleregler da den blev bygget. Bådens relativt store bredde giver en god såkaldt formstabilitet og undervandsskrogets slanke linjer, der spidser til igen agterude gør, at båden ikke lider af den samme tendens til at skære op i vindpust, af nogle kaldt IOR-syge, som mange andre bredde både fra samme tid. I kombination med en relativt høj kølprocent er båden altså meget sødygtig og vi er sikre på, at hun nok skal passe godt på os, hvis vi også passer på hende.

Se eventuelt Grindeklubbens hjemmeside for meget mere information om Grinden.

profil